Kunstige tenner – Smil igjen!

Tannhelse er noe som påvirker oss alle, både når det kommer til helse og utseende. En hvitt smil kan gjøre oss selvsikre og komfortable, mens smerte eller andre problemer med tennene kan påvirke oss negativt. Likevel unngår mange unge og voksne å gå til tannlegen. Mange føler at det er litt skambelagt å gå til tannlegen. Hvorfor er det slik, når det er så enkelt å få hjelp til det man ønsker å fikse? Vi er litt redd for fordommen at hvis man går til tannlegen, har man dårlige tenner og dårlig tannhygiene. Men selv om man er flink med tannpussen kan tannproblemer allikevel oppstå av forskjellige årsaker. I dag er det mange som velger kunstige tenner. Det kan være skader på tennene på grunn av en fallskade, eller andre medisinske årsaker til at man trenger tannprotese. I dag finnes det ulike typer implantater og de ser helt naturlige ut takket være ny teknologi.

Titanskrue festes i kjevebeinet

Tannimplantat, ikke for alle? Det høres kanskje skummelt ut, men inngrepet er lite og smertefritt siden du får lokalbedøvelse. Det første tannlegen gjør er å erstatte den manglende tannroten ved at en titanskrue festes i kjevebeinet. På den måten har de noe å feste kronen, eller eventuellt en bro på. Årsaken til at de bruker titan, er fordi kroppen din vil akseptere det som om det skulle være ditt eget vev. I løpet av tilhelingsprosessen vil skruen vokse fast i kjevebenet og sitte helt fast. Før tilhelingen er fullstendig og tannlegen kan feste det nye implantatet, kan man få en midlertidig protese så ikke tannmangelen er synlig. Etter helingen vil tannlegen begynne å bygge opp den nye tannen steg for steg. Ved hjelp av et avtrykk av tennene dine, vil du og tannlegen sammen bestemme formen og utseendet på din nye tann. Ved tap av tenner stimuleres ikke benet til ny benvekst og over tid vil det svinne bort. Da vil det ikke være nok kjeveben å feste skruen i. I noen tilfeller kan man transplantere inn pasientens eget, eller et kunstig ben. Derfor er det viktig å la tannlegen hjelpe deg på et tidlig tidspunkt. Snakk med tannlegen din!

Bevar tennene dine gjennom hele livet.

Start behandlingen tidlig for å unngå komplikasjoner. Vi på Åsane Tannlegesenter ønsker å kjenne våre pasienters tannhelse over lang tid. Derfor vil du få en fast tannlege som kjenner deg og dine tenners behov til en konkurransedyktig pris. Har du spørsmål så kan du kontakte oss alle dager i året. Bestill en time idag og snakk med en tannlege.