Få hjelp til å forebygge tannkjøttsykdommer

Mange mennesker sliter med tannkjøttsykdommer, og ofte skyldes det manglende kunnskaper om hva som er god tannhygiene. Dersom du danner deg gode vaner for ditt tannstell, så vil du forebygge mange uønskede tannsykdommer. Dersom dine rutiner ikke er gode nok, og du ikke kommer til for å pusse og rense på alle overflatene til tennene, så vil det gi grobunn for plakk og bakterier. Etter en viss periode vil dette belegget av bakterier tære på tannkjøttet ditt, og det kan oppstå sykdommer i tannkjøttet. De aller fleste mennesker har perioder med slike tilstander i løpet av livet, og som regel får man vasket og renset ordentlig, slik at munnhulens helse går tilbake til normalen igjen. En tannpleier er ekspert på å pleie tennene, og vet hva som trengs å gjøres og hvordan. En tannpleier kan vise deg hvordan du går frem for å sikre deg en god og riktig tannrengjøring.

Å forebygge tannråte

Tannråte er det som ofte blir omtalt som karies. Karies er en infeksjon i munnhulen som skyldes det bakteriebelegget som legger seg der. Karies vil gi sykdommer i tannkjøttet, og i verste fall så vil du miste tennene dine. Karies ødelegger tennenes dentin og emalje. Det er viktig å forebygge tannråte, og første råd er en god og riktig munnhygiene. Her er det flere punkter man bør være klar over. En riktig pusseteknikk er helt avgjørende for å få pusset bort plakk og belegg fra tennenes overflate og fra tannkjøtt og munnhule. De fleste pusser tennene sine alt for kort. Du bør faktisk bruke 120 sekunder – 2 minutter, på å pusse tennene. I tillegg skal du bruke tanntråd samt pusse tungen din. På tungen legger det seg også belegg, og dersom du er plaget med dårlig ånde, så skyldes dette ofte et bakteriebelegget på tungen. Ikke slurv med tanntråden, den er mye viktigere enn mange tror. Vi har mellom 28-32 tenner, og alle sammen har fem flater som skal renses. La våre tannpleiere lære deg om de riktige pusseteknikkene, og skap deg en god rutine for ditt munnstell. Det vil forebygge festetap av dine egne tenner. Du vil vel ikke miste dem?

Bestill en time til våre tannpleiere

Vær smart og bestill en time til en av våre tannpleiere i dag. Det er mange nordmenn, både unge og voksne, som mangler tilstrekkelig med kunnskaper om hvordan de best kan ivareta sine tenner og munnhelse. Send mail eller ring oss, så setter vi av en time til deg. Det er aldri for sent å skape seg gode rutiner!