Bittet har forandret seg – Hva har skjedd?

De fleste voksne mennesker har 32 tenner. Så er det selvfølgelig mange som må fjerne en eller flere av visdomstennene. Noen av oss er til og med født med færre tenner og mangler derfor en tann eller to av naturlige årsaker. Andre ganger er det rett og slett hull om har blitt for store, slik at tannen må trekkes. Når man mangler en eller flere tenner, vil de fleste oppleve at bittet har forandret seg. Du får mindre tyggeflate å jobbe med. Dette kan medføre stor slitasje og belastning for de tennene som er igjen. Du synes kanskje at utseendet har forandret seg også? Dette skjer at flere grunner. Den ene er at dersom man mangler tenner foran i kjeven, opplever de fleste en uvilje mot å smile og selvtilliten blir lavere. Kjevebenet kan også krympe, slik at ansiktet ditt ser eldre ut. En annen ting er at luker i munnen, kan få gjenværende tenner til å flytte på seg.

Et tannimplantat gir et nytt, strålende smil!

Før i tiden var det ikke så mye annet å gjøre med manglende tenner enn å skaffe pasienten et gebiss. I alle fall dersom pasienten hadde råd til det. Det å miste en tann er bare et funksjonelt og estetisk problem, dersom balansen i munnen påvirkes av tanntapet. Det finnes flere måter å erstatte manglende tenner på. En bro er et godt alternativ dersom tennene på hver side av luken har store skader. Broen bruker nemlig sidetennene som støtte. Men, i våre dager er et tannimplantat en utmerket måte å erstatte de manglende tennene på. På denne måten kan du erstatte en eller flere tenner. Ved tannimplantat fester tannlegen en skruve av titan fast i kjevebeinet ditt. Den vil fungere som en erstatning for de tannrøttene som nå er borte. Deretter festes de kunstige tennene. De er laget slik at de skal passe godt sammen med de andre tennene dine. Et slikt implantat vil gi deg et bedre bitt og utseende. Du vil nå kunne spise normalt, det vil si at alle tennene kan gjøre jobben sin. I tillegg vil du kunne smile og snakke med fornyet selvtillit, da du har fått et vakkert og strålende smil på plass!

Besøk din faste tannlege tidsnok

Mangler du en eller flere tenner i munnen kan et besøk hos din faste tannlege hos Åsane Tannlegesenter hjelpe. Det er viktig å ta kontakt tidsnok. Tap av tenner kan medføre at kjevebeinet understimuleres og svinner. Risikoen ved å vente for lenge med å snakke med tannlegen, er at det ikke er igjen nok kjevebein å feste tannimplantatet i.