Fasett (også kalt laminater) er tynne skjellformede plast- eller porselenserstatninger som «limes» på tennene av kosmetiske grunner.
Tennene kan av ulike årsaker være skadet slik at form eller farge ikke er estetisk tilfredstillende. Et alternativ er da å slipe ned tannen og sette på kunstig krone. Mye av tannvevet er etter kronebehandling tapt for alltid, og for å unngå et såpass drastisk inngrep i tannen, kan fasettbehandling forsøkes. Fasetter gir også et mer naturlig utseende enn en krone. Ikke alle tenner egner seg til fasettbehandling. Blant annet er bittforhold og tennenes farge avgjørende.

Fremgangsmåten ved fasettbehandling er slik: Først slipes et tynt lag av emaljen på tennenes forside. Dette gjøres for å få plass til fasetten. Deretter tas et avtrykk som sendes til tanntekniker som fremstiller selve fasetten. Etter noen dager får tannlegen denne tilbake fra tanntekniker og fester den til tannen med lysherdende plast.

Fasettene sitter som regel svært godt, men de kan brekke eller bli skadet på annen måte. Prisen for fasetter er noe lavere enn prisen for kroner.