Pusse tenner riktig for et sunnere smil

Når det kommer til å pusse tenner så er det alt for mange som bruker feil teknikk. Det kan være mange grunner til hvorfor hver enkelt pusser som de gjør. Det er viktig å ta seg tid til å pusse nøye, da du skal ha tennene hele livet. Og da er det ganske greit at de er like sterke og så flotte som mulig når du blir eldre også. Bruk minimum to minutter hver morgen og hver kveld på tannpussen. Pass på at du får pusset hver eneste tann oppe, nede, foran, bak, under og i mellom. Lag deg selv en rekkefølge så du er sikker på at hver eneste tann blir pusset. Når det kommer til stedende mellom tennene dine så er tanntråd det beste våpenet. Start gjerne med tanntråden mellom tennene før du pusser med tannbørste på innsiden, oppå og foran på tennene. Du kan gjerne avslutte tannpussen med å skylle munnen med munnskyllevann.

Myk tannbørste for en skånsom puss.

En myk tannbørste er å foretrekke for de fleste. Dette er blant annet fordi de fleste pusser alt for hardt, og da er det ikke bra om tannbørsten i tillegg er for hard. Det er viktig at du pusser i minst to minutter. Det kan være lurt å ha en liten klokke liggende når du pusser tenne slik at du kan følge med på tiden. I løpet av dagen samler det seg plakk og bakterier på tennene og i munnen din. Du bør da børste i to minutter slik at du på den måten får bort det meste som ikke er bra for tennene dine. Det er da også behjelpelig med en mykere børste slik at emaljen på tennene ikke blir skadet ved overdreven pussing. En mykere tannbørste er også behagelig for tannkjøttet. Det er vel ingen som vil ha et tannkjøtt som er sårt og vondt fordi det har blitt brukt en feil type tannbørste. Vi ønsker å hjelpe deg med å finne den perfekte tannbørsten for deg. Bestill time for en undersøkelse hos oss i dag. Våre tannleger og tannpleiere står klar med sin ekspertise for å hjelpe deg å ivareta dine tenner på best mulig måte.

Lær deg riktig teknikk i dag

Lær deg riktig teknikk fra noen som kan det. Bestill en time hos en av våre tannleger i dag og få alle den hjelpen du trenger. Vi ønsker å gi deg noe å smile for i hverdagen. Du kan også komme innom bare for å be om råd eller veiledning med din tannhygiene.