Bittskinne

Når tanngnissing er et problem

Lider du av smerter, ubehag eller øm kjevemuskulatur? Er dine tenner ømfintlige og følsomme? Våkner du om morgenen med stiv nakke? Er du plaget av intensiv og tilbakevendende spenningshodepine, migrene eller morgen hodepine? I slike tilfeller kan en bittskinne være til god hjelp for deg. Bittskinne er en liten og gjennomsiktig skinne som blir plassert i overkjeven. Flere forskningsresultater viser gode resultater etter bruk av bittskinne. Første steg for å få løst problemet er å snakke med tannhelsepersonellet.

Bittskinne mot tanngnissing

I perioder hvor vi er stresset og spent i musklene, vil dette også gjelde kjeveleddet og muskulaturen rundt. Man går og biter tenner sammen eller gnisser tennene mot hverandre. Ofte gjøres dette ubevisst og om natten, og du våkner med stive og ømme kjeveledd eller hodepine. Da er bittskinne ofte løsningen. Bittskinnen dekker alle overkjevetennene. Det blir tatt avtrykk/ avstøp som blir sendt til teknikker, og du får den utlevert ca 1 uke etter. Den kan lages i tre varianter: helt myk, myk inni/hard utenpå eller helt hard.

Bittskinnen virker som en «støtdemper» på kjeven og muskulatur og hindrer trykk når du biter sammen. En bittskinne beskytter også tannslitasjen som oppstår når tennene gnisser mot hverandre. Ved fremstilling av bittskinne følger også instruksjoner om avspenningsøvelser.

Kontakt oss

Telefon: 55 53 18 30
E-post: tannlege@asatann.com


Adresse:
Åsane Senter 42, 5116 Ulset